Фондацијата ПРОФ. Д-Р ВАНЧО ЧИФЛИГАНЕЦ е основана на 15-ти декември 2014 година како непартиска, хуманитарна, непрофитна фондација, со цел вршење на дејности и активности за унапредување и поддршка на образованието, спортот, културата, уметноста, заедницата.

Проф. Д-р. Ванчо Чифлиганец

Проф. Д-р. Ванчо Чифлиганец

Хуманитарната дејност на фондацијата за помагање на граѓаните и општеството за подобар живот, се темели на долгогодишната филантропска традиција на проф. д-р Ванчо Чифлиганец и на општествено одговорната посветеност на градежната компанија Адора инженеринг, како нејзина бизнис филозофија и препознатлив корпоративен имиџ.