Хуманитарните акции

Целта на хуманитарните акции е и најранливите категории граѓани, социјално загрозени, повеќедетни, самохрани родители и лица со специјални потреби, да ја почувствуваат грижата на заедницата, да добијат внимание, љубов, празнична радост и надеж за подобро утре.