2014 – Изградба на црква Св. Јован Крстител, Аеродром, Скопје

Во Скопје, на брегот на реката Вардар во општина Аеродром, ктиротот проф. д-р Ванчо Чифлиганец со семејството го изгради православниот храм Свети Јован Крстител, донација за сите православни македонци во Скопје, Македонија и светот. За духовниот храм, дар за општина Аеродром, каде Адора инженеринг има најголеми инвестиции, д-р Чифлиганец е одликуван со највисокото признание на МПЦ, орден Свети Климент Охридски од Прв ред, 2014 година.

На следниот линк можете да ја погледенте публикацијата за храмот Св. Јован Крстител

Sv.Jovan10