ФОНДАЦИЈАТА ПРОФ. Д-Р ВАНЧО ЧИФЛИГАНЕЦ ВО МИСИЈА НА ИСПОЛНУВАЊЕ ЖЕЛБИ НА ТЕШКО БОЛНИТЕ ДЕЦА ПРЕКУ ХУМАНАТА АУКЦИЈА НА ФОНДАЦИЈАТА ЗЛАТНА РИПКА

Со купување слика од академскиот сликар Михаил Корубин, на Хуманата аукција Фондација златна рипка исполни желба, Фондацијата проф. д-р Ванчо Чифлиганец ги поддржа тешко болните деца во Македонија. Средствата од купената слика на тема Изгрејсонце, масло на платно од младиот сликар од познатото уметничко семејство Корубин, од фондацијата проф. д-р Ванчо Чифлиганец, се наменети за помош и исполнување желби на тешко болните деца под мотото „Моќта на исполнетата желба е посилна од сѐ“. Целта на фондацијата проф. д-р Ванчо Чифлиганец е да помага во изградба на подобро, поздраво и посреќно општество, со еднакви можности и попросперитетна иднина на сите граѓани.

Aukcija Zlatna ripka 1Zlatna ripka 1Aukcija Zlatna ripka 2