АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ВО УГЛЕДНИОТ БРИТАНСКИ МАГАЗИН ЕКОНОМИСТ

Професор д-р Ванчо Чифлиганец во разговорот за британскиот „Економист: Светот во 2020-та“, кој е првпат издаден со ексклузивна лиценца на македонски јазик, зборува за успешната 18 годишна македонска градителска приказна Адора инженеринг и апелира „да се најде решение за проблемите и да се создадат услови за рамноправен третман во бизнисот, бидејќи тоа е во корист на домашната економија.“
„Ако не можеме да го спасиме целото човештво, можеме барем малку да ѝ помогнеме на една личност и да дадеме придонес во изградба на подобро општество за сите“. – порачува Чифлиганец во првиот македонски број на Економист.
Целото интервју прочитајте го со клик на следниот линк:
https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/svetotvo2020-ta/vancho-chifliganets-adora-inzhenering-veruva-vo-sopstvenata-zemja/