2014 – Донација на спомен-обележје за Водици, Охрид

Во Охрид, градот на УНЕСКО, подигнато е спомен-обележјето „Фаќач на крст“ посветено на празникот Богојавление-Водици, донација на проф. д-р Ванчо Чифлиганец, кум на Водици Охрид-2012. Спомен обележјето на градското пристаниште, прерасна во нова атракција, сведоштво за древната Богојавленска традиција во Охрид и најмасовната прослава на Водици во православниот Балкан, 2014 година.

На следниот линк можете да ја погледенте брошурата за спомен-обележјето „Фаќач на крст“ 

DSC_5485